Ελ

En

Προορισμοί

Εμπειρίες

Εμπειρίες

Στα Χανιά μπορείτε να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να επισκεφτείτε το επιβλητικό Φαράγγι της Σαμαριάς, το «θαύμα» της φύσης, για το οποίο άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν μονάχα για να το διαβούν. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό που μπορείτε να επισκεφτείτε, καθώς ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί και το Φαράγγι της Αράδαινας, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή να βιώσετε την εμπειρία του bungee jumping. Όσοι, ακόμα, είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, θα βρείτε αρκετές περιοχές κατάλληλες για kitesurfing και windsurfing για να εξερευνήσετε τον θαλάσσιο κόσμο του νομού.

Παραλίες

Παραλίες

Ο νομός Χανίων σάς προσφέρει απλόχερα μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας! Δεν θα ξέρετε ποια να επισκεφτείτε πρώτη, καθώς η μία είναι πιο εντυπωσιακή από την άλλη. Σμαραγδένια νερά, ψιλή λευκή και ροζ άμμο, άγρια εξωτική ομορφιά είναι μερικά μόνο από αυτά που θα συναντήσετε στις παραλίες των Χανίων. Επισκεφτείτε το παγκοσμίως γνωστό Ελαφονήσι με τη ροζ άμμο και τα καταγάλανα νερά, τον Μπάλο, τη λιμνοθάλασσα με την άσπρη άμμο και την εξωτική ομορφιά, τη βραβευμένη παραλία της Φαλάσσαρνας με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και τόσες άλλες παραλίες που σίγουρα θα σας μαγέψουν με την ομορφιά τους!

Μπαλος

Μπαλος

Βρίσκεται στη βορειοδυτική χερσόνησο της Γραμβούσας, αυτή η γοητευτική λιμνοθάλασσα είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Τα κρυστάλλινα νερά, η ψιλή άμμος και το λευκό της ροζ χρώμα και το άγριο τοπίο που την περιβάλλει, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. Προσβάσιμο με βάρκα από την Κίσσαμο ή με το αυτοκίνητο σε ανώμαλο δρόμο αφού φτάσετε στο πάρκινγκ, πρέπει να περπατήσετε για περίπου 20 λεπτά. Στην παραλία μπορείτε να βρείτε μπαρ, ξαπλώστρες και ομπρέλες μόνο κατά την υψηλή περίοδο
Από το Μάλεμε μέχρι το λιμάνι της Κισσάμου η απόσταση είναι περίπου 20 χλμ.